Pagina wordt geladen

Een instrumentele behandeling kan zowel preventief als curatief zijn en kan onder andere uit volgende handelingen bestaan:

  • het verwijderen van eeltvorming
  • het verwijderen van een pijnlijke eeltpit of likdoorn
  • het frezen van een zieke of dikke nagelplaat tot normale vorm en dikte

Een instrumentele behandeling gebeurt in onze praktijk steeds door een podoloog en aan de hand van specifiek en steriel instrumentarium.

Slide background
Slide background
Slide background

Silicone-orthese (Orthoplastie)

Een op maat gemaakte silicone kan vervaardigd worden met als doel een bepaald segment van de voet te ontlasten of te corrigeren. Hiervoor worden specifieke materialen in verschillende hardheden gebruikt.

Nagelbeugel (Orthonyxie)

Een te sterk gekromde nagelplaat kan wel eens drukpijn geven ter hoogte van de huid of kan de nagel zelfs doen ingroeien. Orthonyxie kan in dat geval een oplossing zijn! Een beugel wordt steeds op maat van de nagel vervaardigd en op de nagelplaat bevestigd om de kromming van de nagelplaat te verminderen.

Wondzorg

Wondzorg is voor podologen een toevertrouwde handeling, een voorschrift van de arts of arts-specialist is hier noodzakelijk. Het reinigen, ontsmetten en verzorgen van een wonde ter hoogte van de voet met inbegrip van het aanleggen van de juiste verbanden en indien nodig wondontlasting. Een wonde vraagt steeds een specifieke zorg en aangepaste verbandmaterialen.