Pagina wordt geladen

Een podoloog is een paramedicus die na verwijzing van een arts of arts-specialist patiënten met klachten ter hoogte van de voet onderzoekt en indien nodig behandelt.

Deze klachten kunnen zich zowel ter hoogte van de huid en de nagels van de voet bevinden, als ter hoogte van het bewegingsstelsel. Ook hoger gelegen klachten, zoals knie-, heup- en rugpijn, die hun oorzaak vinden ter hoogte van de voet, behoren tot het werkveld van de podoloog.

De podoloog is de voetspecialist die door middel van een uitgebreid onderzoek de oorzaak van uw klachten probeert op te opsporen en indien mogelijk behandelt. Zo bekomt men niet alleen een verbetering op korte termijn, maar zal de kans op recidivering drastisch verminderen.

De podoloog mag niet verward worden met de (medische) pedicure of voetverzorgster. Deze laatste houdt zich bezig met de hygiënische verzorging van de voet. Enkel en alleen diegenen die een voltijdse dagopleiding van minimum drie jaar aan de hogeschool met succes hebben doorlopen mogen zich podoloog noemen.